dilluns, 3 de gener del 2011

PRISA, la fi d’un imperi | Reflexions sobre periodisme, comunicació i cultura

Reflexions sobre periodisme, comunicació i cltura | El bloc d'ESCACC


Quan en els anys seixanta del segle XX Jesús Polanco va començar a vendre llibres de text, iniciava un camí d’èxit professional que el va portar a crear, a partir de l’editorial Santillana, un grup mediàtic que amb el nom de PRISA, va ser protagonista de la informació en la transició política espanyola i desprès dels primers governs de González. Un model d’empresa de comunicació que dominava tots els estrats del poder, l’econòmic i el polític. Els més grans comunicadors fitxàven per la Cadena SER, pel diari El País i desprès per Canal Plus. Qui volia acostar-se al poder de veritat, havia de saber què publicava Polanco en els seus mitjans."
[...]

Aquell que tingui en compte el consumidor específic d’un contingut, li ofereixi allà on el vol, sigui el mòbil o el portàtil, i sigui un producte de qualitat i diferenciat dels altres, exclusivitat, rapidesa, globalitat. Segurament els antics imperis no s’adiuen amb aquests conceptes, la revolució ha enderrocat l’emperador de paper i ha entronitzat el rei de la xarxa, i qui primer entengui als seus súbdits internautes, guanyarà. Els periodistes de qualitat com Iñaki Gabilondo són més necessaris que mai i els seguirem buscant.

NOOKColor i Kindle-3, els productes més venuts de tota la història de Barnes&Noble i Amazon - BEAT.cat


Barnes &Noble ha publicat una nota de premsa (30/12/2010) en la qual informa que, amb "milions" d'unitats venudes en poc més d'un mes, el llibre electrònic NOOKColor s'ha convertit en el producte més venut en els gairebé 40 anys de història de la companyia. A més a més NOOKColor ha estat el regal estrella de la campanya de Nadal d'enguany, superant totes les expectatives. [..]
Per la seva part, Amazon ha anunciat (27/12/2010) que el llibre electrònic Kindle3 s'ha convertit en el producte més venut de tota la història d'Amazon, superant fins i tot les vendes dels llibres de Harry Potter!

"