divendres, 10 de desembre del 2010

10 en Comunicació: Tècniques d'informació multimèdia

En el marc del cicle 10 en Comunicació, 10 sessions de treball adreçades a professionals de la comunicació que volen estar al dia de les darreres novetats i tendències.
Enguany sobre
l’impacte de la tecnologia en l’exercici periodístic.
3a sessió
10 en Comunicació: Tècniques d'informació multimèdia


Cada vegada és més freqüent l’existència de redaccions integrades, on els periodistes sovint s’encarreguen també de la captació d’imatges dels temes que estan treballant. Internet dóna moltes eines als periodistes i té els seus propis codis narratius com a nou mitjà.

Com és la feina del periodista en aquest nou context audiovisual a la Xarxa? Quines eines i software utilitza? Quins són els límits de la polivalència de cada professional?

LaMalla és un portal informatiu que produeix contingut multimèdia per al web. Coneixerem com organitzen la feina, què fan els seus periodistes i com treuen profit de les eines del web 2.0 per dur a terme la seva tasca periodística. També coneixerem de prop el cas de la Xarxa Audiovisual de Televisions Locals, un model d’integració de redaccions de televisió i web on els periodistes mostren certa polivalència. Veurem com creen i adapten els materials televisius per al web, així com el seu model de televisió a la carta xip/tv.


La propera sessió és a càrrec de Trini Gutiérrez, coordinadora d'Informatius de la Xarxa de Televisions Locals, i Laura Balcells, editora de LaMalla.cat.