dijous, 3 de febrer del 2011

L'hospital Sant Joan de Déu integra a l'organigrama la participació a les xarxes socials i l'ús de les TIC

L'hospital Sant Joan de Déu integra a l'organigrama la participació a les xarxes socials i l'ús de les TIC


Bona part dels hospitals catalans adopten solucions basades en les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), però n'hi ha que han fet un pas per institucionalitzar internament aquest procés de canvi amb el nomenament d'un responsable per a un concepte encara naixent: Salut 2.0.


mida del text imprimir notícia enviar a un amic Comparteix
Es tracta de l'Hospital Sant Joan de Déu i és l'economista Jorge Juan Fernández qui va ser incorporat fa uns quants mesos en un lloc amb un nom que encara sona nou. És ara, quan l'equip que encapçala ja ha començat a endreçar les diverses activitats que es duen a terme, que ha acceptat una conversa amb aquest mitjà.


Potser el nom és una mica estrafolari, però amb l'etiqueta "Salut 2.0" s'hi apleguen un seguit d'actuacions que van des de la creació i suport de comunitats de pacients fins als serveis d'atenció amb respostes mèdiques a distància, perquè la incorporació de la tecnologia als centres hospitalaris té aspectes tan variats com la recent digitalització de la radiologia o de la història clínica a la vegada que el desplegament de nous procediments de conversa amb els ciutadans.


És aquesta tendència "social" el que s'anomena de vegades amb el codi numèric que al·ludeix a una nova etapa d'internet i que en aquest hospital es tradueix en la figura d'aquest asturià amb idees ja publicades i un blog sobre salut i gestió actiu des de fa temps.


A Sant Joan de Déu es té en compte l'experiència d'un lloc de referència, els materials del qual es tradueixen sovint, però aporten continguts propis i, com ho explica el seu responsable, pretenen participar d'un esforç per "ser el Google de la salut". Per això l'oferta de materials comprensibles és una de les iniciatives d'aquest centre.


segueix a 3cat24.cat 

El Col·legi de Metges crea un cercador per acreditar els webs on buscar informació rigorosa sobre malalties

Molta gent va a internet a buscar informació quan es posa malalt. És pràctic i ràpid però cal tenir en compte que moltes vegades la informació que s'hi troba no és fiable. Per això, el que és fonamental és triar bé quines pàgines es consulten. Davant d'aquest panorama, el Col·legi de Metges de Barcelona han creat un sistema per acreditar els webs que sí que són rigorosos. Cada any reben més de 200 sol·licituds que volen ser reconegudes i només la meitat dels webs passen la revisió.

Una simple cerca a internet permet comprovar la falta de rigor científic d'algunes pàgines. Si es busca les paraules "càncer" i "cura", la primera pàgina que apareix n'és una on s'assegura que el càncer es cura menjant exclusivament aliments crus. També aconsella prendre el sol cada dia i fer-ho, sobretot, sense protecció. Respecte a dietes, per exemple, hi ha pàgines que prometen perdre cinc quilos en una setmana i sense esforç.

Davant d'aquest panorama, el Col·legi de Metges de Barcelona va posar en marxa un sistema d'acreditació de webs mèdics.

Segueix a 3cat24.cat

Celebrada la Mesa Redonda sobre los efectos de la crisis en la oficina de farmacia.

Página principal de Don Balon



El Farmacéutico: "Charla digital en la Mesa Redonda 'Crisis y Farmacia'
Participa en directo mediante Twitter el 03 de Febrero a las 11:00 am (hora España) - Hashtag en Twitter #elfarmalive

Celebrada la Mesa Redonda sobre los efectos de la crisis en la oficina de farmacia.

Stream en twitter